Thursday, January 27, 2005

lawak ler tnb

Bagi sape-sape yang nak pegi interbiu dan ade niat nak menipu mase
interbiuw tu,ingat-ingatlah cite ni.
Berape hari yg lepas, satu temuduge kenaikan pangkat telah dibuat oleh
salah sebuah anak syarikat TNB. Biaselah kan kalau nak naik pangkat
mestilah duduk ujian bertulis dan lepas tu barulah ujian bercakap
pulak (temuduga lah tu) test suarelah pulak. Dan dlm ramai2 yang
terpilih tu ade tige kawan kite dr terengganu telah dipilih utk di
temuduge.Kebetulan pulak tige kawan kite ni adalah peserte ke3 yg
pertame.Ape lagi berdebar2 lah dorg ni.
Kawan yg nombor satu mule la merungut, (bace kene ikut
loghat terengganu!) "Baru je sapa sini, letih tok hilang lagi doh bale
baru sapa pulok".
Sampuk pulak kawan yang ke2 ni " mapuh kite kalu lagu
ni. Aku doh kecut perut ni ."
Dan bersuare la pulak kawan yg ke3 ni dgn berlagak
macho seraye berkate "Mu nok takut bende gok awang eh. Kalu die tanye,
mu jawap je la. Kalu mu tak tahu, mu bahang gi la jawap bende pun .
Janji mu jawap. Doh hok mu 2 ekor ni takut sangat bak pe. Bukang nye
tukang interbiuw tu nok makang mu. Cee mu tengok aku nih,rilek je.
Siap buleh control macho lagi".
Tibe mase yg ditunggu2, make name kawang kite yg pertame
ni pun dipanggil. Dlm 15 minit kemudian, kawang yg pertame ni pun
keluarlah. Ape lagi mcm kera kene belacan la kawan no2 ni dok tanye
ape soalan yg di tanye oleh tukang interbiu tadi.
"Eh awang menatang bende tukang interbiuw tanye mu tadi".
Kawan no1 tadi pun jawap,"Susoh jugok soalan die,tapi
aku tok ingak dok bende yg die tanye tadi,tapi se je yg aku ingak die
tanye, Pengerusi TNB yg baru siape name. Aku pung jawap lah Datuk
Jamaluddin Jarjis".
Kawan no2 pulak menyampuk" Ah sudoh aku tok reti nok
sebuk name tu.Guane nih awang. Aku rase nok terkecing doh ni. Ah aku
tulih kat tgn je la awang. Kalu die tanye senang le sikit aku nok
jawak."
Pastu sampuk le pulak kawang no3 yg berlagak pandai
ni,"Bak pe yg mu jadi bodo sgt nih. Jgn tulih kat tangang.nanti tukang
interbiuw tu nampok mu tulih situ. Mu tulih kat getoh spenda (seluar
dlm la tu) mu tu. Kalu die tanye ,mu selok la sikit spenda mu,mu buat2
la gatal kat perut. Pas tu mu kerling la sikit name Pengerusi TNB.
Ape lagi kawang no2 suke la dengar idea bernas kawan die
tu.Tapi die tak tak tahu yg kawang die no3 tu pun panik gak,sebab die
pun tak tahu nak sebut macam mane.
Name kawan no2 pun dipanggil.Dalam 20 minit kawan no2
tak keluar2 lagi. Kawan yg no3 dah panik kenape kawan die tu tak
keluar keluar lagi. 5 minit kemudian keluar la kawan no3 ni dgn muke
tersenyum. Kawan no3 pun tanye la,ape soalan yg keluar,jawap la kawan
no2 ni, Susoh jugok soalang die tapi soalang Pengerusi TNB tu aku
buleh jawap, Aku sempat selok spenda aku.Tukang interbiuw tok nampok
aku selok tadi.
" Aku pung sebenor nye tok tahu jugok nok sebut name Pengerusi TNB tu."
Jawap lah kawang no2 tadi." Mu tulih pd getoh spenda mu
tu macang aku buat nih"
Kawan no 3 pulak jawap," Aku nok tulih mcm mane aku tok
pakai spenda ".Ape lagi kelam kabut le kawan kite.
Tibe2 kawan no1 yg dari tadi berdiam diri tadi bagi
idea."Ape bende yg susoh sgt ni. Awang, mu beri je spenda mu kat die
kejap." Ape lagi bergegas la kawang2 ni pegi toilet utk berpindah
seluar dlm.
Tak lame lepas tu name kawan no3 ni pun di panggil.Dgn
semangat berkobar dan rase confident yg amat sgt kawan kite ni masuk
dlm bilk interbiuw tu. Dlm 10 minit kawan no3 ni keluar sambil
tergaru2 kepale dgn muke pelik. Kawan2 die yg luar ni tanye la kenape
keluar awal sgt.
Die menjawap, mase die jawap ahli panel tanye Name
Pengerusi TNB, lepas tu die jawap la. Tak pasal2 semue ahli panel
tergelak2 sampaikan ade yg mengalir2 air mate tak tahan sgt. Pastu
kawan2 ni tanye la, mase ahli panel ni tanye Name Pengerusi TNB tu,
ape mu jawap.Dgn confident die bagitahu dgn kuat dan lantang " Datuk
Calvin Klien".
Rupe2nye mase kawan2 ni berpindah seluar dlm tadi,kawan
yg sorg ni dah terpakai terbalik rupenye yg blkg ke depan, yg depan ke
blkg. Name Pengerusi TNB yg baru tu kat belakang, name jename spenda
tu
pulak kat depan. Apalagi tergelak besarlah kawan2 yg 2 org lagi tu.

8 Comments:

Blogger answer-man said...

deals are at their best there. Come on by and check it out. :)

9:06 PM  
Anonymous Anonymous said...

replica backpacks, handbags, wallets, jewelry, and all kinds of really neat

1:44 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hi, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

7:09 PM  
Anonymous Anonymous said...

TNB Bangi tak mesra. Telefon tanya pasal bil tak nak layan... TNB Shah Alam OK.

Pengerusi TNB Dato Kelvin Klein tengok-tengok sikit anak buah..

6:22 PM  
Anonymous dooney handbags said...

Stop blogging! You are making my blogs look bad! Just kidding. Great stuf here. Thought I'd post.
dooney handbags

8:53 PM  
Anonymous Anonymous said...

online car insurance
tesco car insurance
fresno car insurance
car insurance houston
direct line car insurance
car insurance uk
car insurance group
car insurance los angeles
low car insurance
car insurance san diego
car insurance dallas
norwich union car insurance
car insurance quote
nationwide car insurance
compare car insurance
free car insurance quote
classic car insurance
antique car insurance
online car insurance rate
cheap car insurance rate
state farm car insurance
best car insurance quote
direct car insurance
free online car insurance quote
car insurance los angeles
diamond car insurance
progressive car insurance
usaa car insurance
car insurance for woman
cheap car insurance uk

http://cheap-car-insurance.quickfreehost.com

Random Keyword: :)
mercury car insurance

2:15 PM  
Anonymous Anonymous said...

I'm gone to inform my little brother, that he should also pay a quick visit this webpage on regular basis to obtain updated from most recent reports.

Here is my homepage :: how to get a boy to like you

4:03 AM  
Anonymous Anonymous said...

Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for?

you made blogging look easy. The overall look of your site
is wonderful, let alone the content!

Take a look at my homepage - how to get a guy to like you

6:01 AM  

Post a Comment

<< Home